Eenpansgerecht met bloemkool

en Friese droogworst

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
500 gr aardappels
1 Friese droogworst
500 gr bloemkool
2 rode uien

Zelf toevoegen 
2 el olie om in te bakken
kerriepoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Kan sporen van gluten bevatten. 

Dit is een ideaal gerecht voor een doordeweekse avond. Het Friese droogworstje van het familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum maakt dit eenpansgerecht bijzonder. De Friese droge worst wordt op turf en eikenhout gerookt. Inmiddels staan Lieuwe en Lini Weidenaar - de derde generatie - aan het roer van dit bedrijf, maar de Friese droogworst wordt nog volgens ‘pake’s’ geheime recept bereid!


Bereiding

  1. Breng een grote pan met water aan de kook (voor de aardappels en bloemkool). Was de aardappels grondig, snijd in kleine stukken en kook ze 10-12 minuten.
  2. Verwijder ondertussen het blad van de bloemkool. Was en snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in stukken. Voeg toe aan de aardappels en laat tenminste 7 minuten met de aardappels meekoken totdat de bloemkool en de aardappels beetgaar zijn (controleer dit door erin te prikken). Giet daarna af en laat even uitdampen.
  3. Pel en snijd de uien in halveringen. Snijd de droogworst in dunne plakjes. Verhit de olie in een ruime hapjespan of wok (hierin komen straks alle ingrediënten). Fruit ui en droogworst 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg eerst de aardappels toe en bak al omscheppend 2 minuten op een hoog vuur. Bestrooi met kerriepoeder.
  4. Voeg dan de bloemkool toe en bak nog eens 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.

 

Tip: Ook erg lekker met flink wat knoflook.

Voedingswaarde
446 kcal/ 52 gr koolhydraten/ 18 gr vet/ 22 gr eiwit

  Laden...