Eenpans aardappelgerecht

Met groente en kipgehaktballetjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 feb – 1 maart

Biologische ingrediënten
0,5 st biologische Broccoli
1 st biologische Paprika
0,5 st biologische Koolrabi
1 st biologische Rode ui
200 gr biologisch Kipgehakt
1 st biologische Knoflookteen
500 gr biologische Aardappel
Naar smaak biologische Cajunkruiden

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Zout en peper

Allergenen
Bevat mosterd.

Koolrabi is in tegenstelling tot wat je zou denken geen wortel, maar een verdikking van de stengel die boven de grond groeit. De knol wordt als een opslag voor voedingstoffen gebruikt voor de plant. De koolrabi is dus een heel voedzaam stukje van de plant! Door het te verwerken in dit eenpansgerecht komt de lichtpittige smaak van de koolrabi erg goed tot zijn recht.

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Was en snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de stronk in plakjes. Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Was en snijd de aardappels (je hoeft ze niet te schillen) in halve plakken van ongeveer 1 cm dik.
  2. Kook de aardappels 10 minuten. Kook de laatste 5 minuten de broccoli en koolrabi met de aardappels mee. Giet het water af en laat even uitdampen.
  3. Breng intussen het kipgehakt op smaak met wat cajunkruiden en vorm er kleine gehaktballetjes van. Verhit een ruime koekenpan of braadpan met bakolie en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep de balletjes uit de pan en zet opzij.
  4. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Bak eerst de paprika, ui en knoflook in het bakvet van de kipgehaktballetjes. Voeg na circa 2 minuten de aardappels toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg eventueel extra bakolie toe.
  5. Voeg tenslotte de rest van de groenten en de gehaktballetjes toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat extra cajunkruiden. Schep of schud de pan regelmatig om en roerbak nog 5 minuten.

Tip
Vind je de kipgehaktballetjes te plakkerig? Meng dan wat paneermeel of broodkruimels door het gehakt.

Voedingswaarde
601 kcal/ 57 gr koolhydraten/ 25 gr vet/ 29 gr eiwit/ 11 gr vezels

  Laden...