Curry van kikkererwten

met groene kool en runderballetjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 9 - 14 december

Biologische Ingrediënten
150 gr biologische kikkererwten
400 gr biologische groene kool        
2 biologische romatomaten
1 biologische  ui              
2 biologische runderbraadworsten    
1 blikje biologische kokosroom        
1 tl biologische kurkuma
130 gr biologische quinoa

Zelf toevoegen
2 el bakolie
300 ml water of bouillon
Paprikapoeder naar smaak
Koriander naar smaak
Zout en (chili)peper

Allergenen
Bevat geen allergenen

Kikkererwten worden onder andere in India en Marokko geteeld. Ze hebben een tropisch tot subtropisch klimaat nodig om te groeien. Kikkererwten groeien in peulen en één peul van ongeveer drie centimeter lang levert drie erwten op. We kennen de kikkererwten vooral van de hummus, falafel en geroosterd als snack. De geroosterde kikkererwten kun je ook heel goed gebruiken bij het avondeten, zoals vanavond!

Bereiding

  1. Breng de juiste hoeveelheid water aan de kook voor de quinoa en kook de quinoa (met zout of bouillon) in 10 minuten gaar. Giet daarna het water niet af, maar laat de quinoa 10 minuten met de deksel op de pan rustig nagaren.
  2. Pel per persoon een mooi blad van de kool, die je als kommetje kunt gebruiken en was ze onder de kraan. Leg in de pan bij de quinoa en stoom het blad beetgaar (dat duurt enkele minuten). Zet per persoon een kommetje klaar, haal het groene koolblad uit de pan en druk het in een kommetje waar straks de curry in komt.
  3. Was en snijd de rest van de kool in vieren en in smalle repen. Pel en snipper de ui fijn. Snijd de tomaten in stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
  4. Verwarm bakolie in een koekenpan of wok en druk balletjes worstvlees uit de runderworst. Bak de worstballetjes rondom bruin en schep ze na 2 minuten uit de pan.
  5. Fruit de ui 2 minuten samen met de kurkuma in het bakvet van de worst (of voeg wat extra bakolie toe). Doe de groene kool erbij en roerbak totdat deze begint te slinken (circa 5 minuten). Voeg dan de tomaten, kikkererwten, worstballetjes en kokosmelk toe en temper het vuur. Laat afgedekt nog 5 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met (chili)peper en zout. 
  6. Schep de curry in de kommetjes op het groene koolblad en serveer de quinoa ernaast. 

Tip: Het is ook erg lekker om fruit door de curry te doen, zoals banaan of mango.

Voedingswaarde per portie
780 kcal/ 44 gr koolhydraten/ 43 gr vet/ 39 gr eiwit/ 23 gr vezels

  Laden...