Couscous met regenboogpenen

bietjes en amandelburger

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten  
300 gr biologische gekookte bieten
400 gr biologische regenboogpenen (paars, rood, geel, oranje) 
130 gr biologische couscous
1 pakje biologische amandelschaafsel
2  biologische spelt-amandelburgers
0,5 biologische groentebouillontablet
1 pot biologische peterselie

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten), melk (lactose) en noten. 

We weten niet beter dan dat wortels oranje zijn. Toch zijn ze nog niet zo heel lang feloranje van kleur zijn. Oorspronkelijk kwamen wortels uit Iran, toen waren ze nog geel, paars, wit, groen of zelfs roze. De wortels zijn net zo lang gekruist tot de mooie oranje kleur ontstond, wat ‘heel toevallig’ de kleur van het Huis van Oranje-Nassau was.  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de regenboogpenen grondig, schrap ze eventueel schoon en snijd in de lengte doormidden. Vet de penen in met een beetje olijfolie en breng eventueel op smaak met peper en zout. Rooster ze 30-35 minuten in de oven. Prik af en toe om te controleren of de wortels gaar zijn.
  2. Bereid de couscous als volgt: doe de couscous in een kom, verkruimel de bouillon erover en giet er kokend water overheen tot de couscous net onder water staat. Roer door elkaar en laat 5 minuten afgedekt staan. Wanneer de couscous mooi droog en rul is, is deze klaar voor gebruik.
  3. Snijd de voorgekookte bietjes in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Voeg de bietjes en peterselie toe aan de couscous en hussel alles goed door elkaar.
  4. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de spelt-amandelburgers in ongeveer 5-10 minuten goudbruin. 
  5. Serveer de couscous met de geroosterde regenboogpenen en de gebakken spelt-amandelburger. Garneer het geheel met amandelschaafsel.

Tip: Strooi wat tijm of rozemarijn over de regenboogpenen voor extra smaak! Voeg eventueel wat lekkere specerijen toe aan de couscous zoals gember, kaneel of nootmuskaat!

Voedingswaarde per portie
701 kcal/ 53 gr koolhydraten/ 39 gr vet/ 26 gr eiwit/ 17 gr vezels

  Laden...