Courgetti met pompoensaus

met spinazie en rundergehakt

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6-11 januari

Biologische ingrediënten
400 gr biologische Butternut pompoen
2 st biologische Rode ui
2 st biologische Knoflookteen
0,5 st biologische Groentebouilliontablet
150 gr biologische Spinazie
2 st biologische Courgette
200 gr biologische Rundergehakt

Zelf toevoegen
1 tl Kurkuma of kerriepoeder
2 el Bakolie
200 ml Water
Zout en peper naar smaak 

Allergenen
Bevat geen allergenen

Voor een lekkere romige pastasaus heb je gelukkig niet veel nodig. Pompoen is uitermate geschikt om een heerlijke saus van te maken. Naast dat een zelfgemaakte saus natuurlijk veel lekkerder smaakt dan uit een potje, is het ook leuk om hem zelf te maken, wetende dat je maar 10 minuten bezig bent!

Vandaag eten we een lekkere courgetti pasta met pompoensaus, spinazie en rode ui. Eet smakelijk!

 


Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de pompoen in 200 ml water met het bouillonblokje 10 minuten beetgaar. Pel en snijd de knoflook fijn, pel en snipper de rode ui fijn.
  2. Verwarm de bakolie in een koekenpan en fruit de rode ui, knoflook en kurkuma 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg hierna het gehakt toe en rul deze ongeveer 10 minuten. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is.
  3. Doe de gekookte pompoen met de bouillon in een blender, keukenmachine of pureer met een staafmixer. Voeg hierna de gladde saus toe aan het gehakt-spinaziemengsel.
  4. Was de courgette en snijd hier lange linten vanaf met een dunschiller of een spiraalsnijder.
  5. Voeg de courgetti toe aan het gehakt-spinaziemengsel toe aan de pompoensaus en laat 5-10 minuten zachtjes koken.

 

Tip
Voeg nog wat stukjes paprika of wortel toe voor een extra bite.

Voedingswaarde per persoon
581 kcal/ 22 gr koolhydraten/ 40 gr vet/ 28 gr eiwit/ 6 gr vezels

  Laden...