Courgette pasta in tonijn-roomsaus

met broccoli en tomaat

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
250 gr biologische broccoli
75 ml biologische crème fraîche
1 biologische ui
2 biologische knoflooktenen
1 biologische blik tonijn
2 biologische courgette
200 gr biologische tomaten

Zelf toevoegen
2 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Melk (lactose) en vis. 

De tonijn van vanavond wordt gevangen in de Azoren, door zo’n twintig lokale vissersboten. De naam ‘tonijn’ is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende vissen die allemaal bij de makrelen familie horen. Tonijn is een zoutwatervis en dankt zijn rood roze kleur aan een eiwit in zijn spieren. Wist je dat tonijnen snelle zwemmers zijn en 75 kilometer per uur kunnen zwemmen? Jullie genieten vanavond van deze heerlijke vis in een courgette pasta met broccoli.

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook. Pel en snijd de ui en knoflook klein. Was en schaaf of snijd de courgette in lange, dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf of spirelli, maar pas dan op voor je vingers. Was en snijd de tomaten in stukjes. Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes, snijd de steel in stukken.
  2. Kook de broccoli ongeveer 3 minuten en haal deze met een schuimspaan weer uit het water. Kook daarna de courgette in circa 5-10 minuten beetgaar en giet af. Bewaar een kopje kookvocht.
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten op een laag vuur. Voeg de tomaten en de tonijn toe en laat alles nog eens 5 minuten bakken op een laag vuur. Roer de crème fraîche erdoor (en eventueel wat kookvocht).
  4. Verhit olie in een andere koekenpan en roerbak hierin de courgetteplakken 2 minuten op een hoog vuur. 
  5. Serveer de courgette ‘pasta’ met een schep broccoli-tonijnsaus. 

Tip: Ook lekker met wat zongedroogde tomaatjes!

Voedingswaarde per portie
570 kcal/ 10 gr koolhydraten/ 42 gr vet/ 33 gr eiwit/ 8 gr vezels

  Laden...