Chili sin carne

Met groenten en vegan gehakt

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari

Biologische ingrediënten
250 gr biologische Romatomaten
100 gr biologische Spinazie
2 st biologische Knoflookteen
0,5 blik biologische Bruine bonen
0,5 blik biologische Red kidney in chili sauce
0,5 st biologische Paprika groen
0,5 st biologische Paprika greel
180 gr biologische Vegan gehakt
Mexicaanse kruiden naar smaak

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat soja

Chili sin carne is Spaans voor chili zonder vlees. De stoofpot is ooit ontstaan op het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Het verhaal gaat dat ergens in de 19de eeuw de soldaten van het Amerikaanse leger als eerste de chili con carne aten. Het gerecht bevat altijd bonen en chilipeper of chilisaus. Verder kun je erop los variëren. Sommige varianten worden bereid met maïs, komijn of selderij en zelfs met cacaopoeder!

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de knoflook fijn. Was en snijd de romatomaten in stukjes. Was de paprika’s, snijd de zaadlijst eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan of braadpan, bak het vegan gehakt samen met de Mexicaanse kruiden. Voeg de tomatenstukjes, paprikablokjes en spinazie toe en bak mee.
  3. Voeg de bonen en red kidney in chilisaus toe. Laat alles afgedekt nog 5-10 minuten pruttelen. Voeg water toe als het mengsel te droog wordt.
  4. Serveer de chili sin carne.

Tip
Ook erg lekker met een verse chilipeper.

Voedingswaarde
605 kcal/ 42 gr koolhydraten/ 27 gr vet/ 38 gr eiwit/ 22 gr vezels 

  Laden...