Chili con carne

Met lekker veel groente

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari

Biologische ingrediënten
250 gr biologische Romatomaten
0,5 st biologische Prei
2 st biologische Knoflooktenen
0,5 pot biologische Maïs
0,5 pot biologische Bruine bonen
0,5 pot biologische Red kidneybonen in chilisaus
100 gr biologische Geraspte kaas 48+
200 gr biologische Gehakt
Mexicaanse kruiden naar smaak

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose) en selderij

Chili con carne is Spaans voor chili met vlees. De stoofpot is ooit ontstaan op het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Het verhaal gaat dat ergens in de 19de eeuw de soldaten van het Amerikaanse leger als eerste de chili con carne aten. Het gerecht bevat altijd vlees, bonen en chilipeper of chilisaus. Verder kun je erop los variëren. Sommige varianten worden bereid met maïs, komijn of selderij en zelfs met cacaopoeder!

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de knoflook fijn. Was en snijd de romatomaten in stukjes. Snijd de prei in ringen en was goed in een vergiet. Laat de maïs en bruine bonen uitlekken.
  2. Verhit de helft van de bakolie in een koekenpan of braadpan, bak het gehakt samen met de Mexicaanse kruiden gaar en schep het uit de pan. Bewaar voor later.
  3. Verhit de rest van de bakolie in de pan en bak de prei 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de knoflook, tomaten, maïs, bruine bonen en red kidney in chilisaus toe. Doe ook het gehakt terug in de pan en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Laat alles afgedekt nog 5-10 minuten pruttelen. Voeg water toe als het mengsel te droog wordt.
  4. Serveer de chili con carne met de geraspte kaas.

Tip
Ook erg lekker met een verse chilipeper.

Voedingswaarde
796 kcal/ 48 gr koolhydraten/ 40 gr vet/ 49 gr eiwit/ 20 gr vezels 

  Laden...