Broodje hamburger

met truffelaardappels en salade

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
1 biologische Coeur du Boeuf tomaat
0,5 biologische kropsla
1 bosje biologische radijs
400 gr biologische truffelaardappels
1 biologische ui
2 biologische runderhamburgers
2 biologische hamburgerbroodjes

Zelf toevoegen
2 el bakolie
2 el olijfolie extra vierge
2 el azijn 
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten)

Vandaag truffelaardappels op het menu. Dit paarse broertje van de gewone aardappel heeft een nootachtige smaak en heeft de naam te danken aan zijn donkere schil, die wat weg heeft van een zwarte truffel. Deze aardappel werd ontdekt door de Spanjaarden en kwam rond 1880 op de markt. Tot voor kort werd de aardappel voornamelijk in Frankrijk geteeld, maar sinds kort is er ook in Nederland belangstelling. De truffelaardappel is vastkokend, wat hem bijzonder geschikt maakt voor een lekkere aardappelsalade. Wij bakken vandaag de aardappels krokant.

Bereiding

  1. Was de tomaat en radijs. Snijd een mooie plak van de tomaat voor op de hamburger en snijd de rest van de tomaat in stukjes. Snijd de radijs in plakjes. Was de kropsla, snijd of scheur de sla in stukken. Pel en snijd de ui in ringen.
  2. Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de hamburger op een middelhoog vuur bruin (circa 5 minuten per kant). Bak de uienringen de laatste 5 minuten mee met de hamburger.
  4. Schil de aardappels, kook ze ca. 5 minuten en giet daarna het water af. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de aardappels 5 minuten. Houd ze daarna warm.
  5. Snijd het broodje open en beleg deze: met sla, de hamburger, weer sla, de plak tomaat en eindig met de uienringen. Vouw het broodje dicht en steek er eventueel een prikkertje in.
  6. Gebruik de radijsjes, tomatenstukjes en de overgebleven sla om een salade van te maken. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, zout en peper en schenk dit over de sla.
  7. Serveer de sla op een mooie schaal. Leg het gevulde hamburgerbroodje ernaast samen met de gebakken truffelaardappels. 

Tip: Voeg naar smaak ketchup, mayonaise of augurken toe aan het broodje.

Voedingswaarde per portie
796 kcal/ 96 gr koolhydraten/ 27 gr vet/ 33 gr eiwit/ 11 gr vezels

  Laden...