Broccoli-tofu quiche

Met raapsalade

  • 40 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari

Biologische ingrediënten
1 st biologische Raap
400 gr biologische Broccoli
1 st biologische Rode ui
1 pak biologische Pizzadeeg
300 gr biologische Tofu naturel
25 gr biologische Cashewnoten
1 st biologische Appel

Zelf toevoegen
1 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Citroensap naar smaak
2 el Paneermeel
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten) en noten

“Quiche? Nee joh, dat past niet binnen een plantaardig dieet, want dat is toch met kaas en room en eigenlijk alles wat je als vegan niet mag eten?’ True, als je hem op de old fashioned manier maakt, dan kun je er als vegan beter met een grote boog omheen lopen. Maar wat nou als ik je vertel dat je heel makkelijk een overheerlijke vegan quiche op tafel kunt zetten met die lekkere kaassmaak en die romige structuur? Dan zou je die toch heel graag willen proberen?! Mooi, dan heb ik nu een geweldig recept voor jullie!” Sanne van Rooij – Living the Green Life

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een quichevorm in met bakolie of boter.
  2. Snijd de roosjes van de broccoli af en snijd de stronk in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli 7 minuten. Giet daarna de broccoli af en laat uitdampen. Pel en snipper de rode ui.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak hierin de rode ui tot deze glazig is.
  4. Haal de tofu uit de verpakking en laat het vocht weglopen, knijp de tofu goed uit en doe deze in je keukenmachine. Voeg hier de edelgistvlokken, citroensap en peper en zout aan toe. Zet de keukenmachine aan en mix tot je een glad beslag overhoudt. Zorg ervoor dat het een dikke puree is. Blijft de tofumix wat brokkelig dan kun je nog wat citroensap toevoegen.
  5. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Strooi wat paneermeel over de bodem. Roer de groenten door de tofumix heen en vul vervolgens de quichevorm ermee. Strijk glad met een spatel.
  6. Hak de cashewnoten fijn en strooi er overheen. Plaats de quiche voor 30 minuten onder in de oven. Check regelmatig of hij gaar is.
  7. Maak ondertussen de salade. Schil de raap en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd of schaaf vervolgens in flinterdunne plakjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel ook in flinterdunne plakjes. Breng op smaak met een dressing van olijfolie, citroensap (of azijn), peper en zout.

Tip
De quiche is ook erg lekker met andere groenten zoals courgette of tomaatjes.

Voedingswaarde
667 kcal/ 44 gr koolhydraten/ 37 gr vet/ 33 gr eiwit/ 10 gr vezels 

  Laden...