Bonte en romige schelpjes

met regenboogsnijbiet en wilde tomaten

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 16 – 21 december

Biologische ingrediënten
300 gr biologische gekleurde snijbiet
200 gr biologische romatomaten
1 st biologische ui
200 gr biologische kipdijbeenfilet
75 ml biologische crème fraîche
170 gr biologische schelpjes pasta volkoren

Zelf toevoegen
2 el bakolie
1 el olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en lactose (melk). 

Deze maaltijd is niet alleen lekker, je wordt ook nog eens heel vrolijk van de mooie kleuren. We gebruiken regenboogsnijbiet met bontgekleurde stelen (ook wel ‘ribben’ genoemd). Snijbiet is er in veel kleuren: rood, paars, oranje, geel en wit. Je kunt de bladeren en de stelen het beste als verschillende groenten behandelen en apart bereiden. Doe de bladeren pas op het allerlaatst door het gerecht, want ze slinken – net als spinazie – heel snel.

Bereidingswijze

  1. Was de snijbiet, laat goed uitlekken en haal het blad van de stelen. Hak de steeltjes in kleine stukken en snijd het blad in reepjes. Houd blad en steeltjes gescheiden en dep het blad droog.
  2. Snijd de kipfilet is stukken. Pel en snipper de ui. Was en snijd de tomaten doormidden of in vieren.
  3. Verwarm olie in een wok of koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kip toe, bestrooi met zout en peper en roerbak 3 minuten. Bak de snijbietstelen enkele minuten met de kip mee.
  4. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af (vang een beetje kookvocht op) en laat even uitdampen.
  5. Bak tenslotte de tomaatjes samen met het snijbietblad met de kip mee tot het blad lichtjes slinkt. Schep er de crème fraîche door en schenk er nog een klein beetje pastakookvocht bij voor een smeuïge saus. Proef en breng op smaak met zout, peper en een flinke scheut lekkere olijfolie.
  6. Verdeel de pasta over de borden en schep er een flinke lepel van de romige saus over.

 

Tip
Het is ook erg lekker om de kleingesneden tomaten op 180 graden in de oven te drogen. Na een half uurtje zijn ze heerlijk intens van smaak en kun je ze over de pasta verdelen.

  Laden...