Boerenomelet met wortelpeterselie en yummy yams

Met geraspte kaas

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
1 biologische prei
4 biologische  eieren
75 gr biologische geraspte jonge kaas
2 biologische  paprika
1 biologische  ui
400 gr biologische wortelpeterselie
240 gr biologische yummy yams

Zelf toevoegen
3 el bakolie
35 ml melk
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak 

Allergenen
Bevat melk (lactose) en ei.

Een boerenomelet is een omelet gevuld met allerlei groenten en/of vlees. Je kunt een omelet op verschillende manieren bereiden. Zo kun je een omelet eerst bakken en later vullen, of je giet de losgeklopte eieren over de groenten en bakt het in zijn geheel. De naam boerenomelet is waarschijnlijk ontstaan in Duitsland. Hier maakten de boeren met de restjes van de vorige dag een gevulde omelet. Dus als jij ook nog groenterestjes hebt liggen, kun je deze uitstekend in dit gerecht verwerken.

Bereiding

  1. Breng een kookpan met water aan de kook voor de wortelpeterselie. Schil de wortelpeterselie, snijd in stukken of in plakjes en kook in 10-12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat rustig uitdampen.
  2. Pel en snijd ondertussen de ui in grove stukken. Halveer de prei en snijd in halve ringen. Was de prei grondig onder de kraan in een vergiet. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.
  3. Verhit de bakolie in een koekenpan en bak de ui, paprika en de prei 10-15 minuten op middelhoog vuur (wil je zachte prei? Voeg in de laatste 5 minuten een scheutje water toe). Breng het groentemengsel op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de yummy yams in 5-7 minuten knapperig.
  5. Klop de eieren met de melk los in een kom en breng op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan met bakolie en bak per persoon een omelet. Strooi de kaas over de omelet en laat deze smelten.
  6. Serveer de omeletten met de groente ertussen en de wortelpeterselie en yummy yams ernaast. 

Tip: Experimenteer met kruiden! Gebruik bijvoorbeeld bieslook of tijm in het groentemengsel.
(heb je nog bloemkool of broccoli over? Verwerk het dan in deze omelet)

Voedingswaarde per portie
621 kcal/ 23 gr koolhydraten/ 43 gr vet/ 26 gr eiwit/ 11 gr vezels

  Laden...