Boerenkoolcurry

Met volkoren basmatirijst

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13 – 17 oktober

Biologische Ingrediënten
130 g biologische Volkoren basmatirijst
1 st biologische Ui
1 st biologische Paprika
0,5 zakje biologische Rode currypasta
300 g biologische Boerenkool, gesneden
200 g biologische Kikkererwten
100 ml biologische Kokosmelk
0,5 zakje biologische Pinda's
Verse koriander naar smaak

Zelf toevoegen
1 el Bakolie

Allergenen
Bevat gluten, pinda’s en koriander.

Curry komt van origine uit India. Vaak worden er diverse kruiden, specerijen en pepers toegevoegd aan het gerecht. In India wordt de curry op verschillende manieren bereid. Zo zijn er niet alleen currygerechten met rode pepers, maar ook met groene en gele pepers. Vandaag eten we een rode currypasta. Een heerlijk romig en gevuld gerecht met kokosmelk, rijst, boerenkool en pinda’s.

Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afgedekt na garen.
2. Pel en snijd de ui in halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui circa 3 minuten. Voeg de paprika en rode currypasta toe aan de ui. Bak op middelhoog vuur 5 minuten mee.
3. Schep nu beetje bij beetje de boerenkool erdoor totdat deze geslonken is en zich goed mengt met de currypasta.
4. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de curry. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de kokosmelk toe. Laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig.
5. Verdeel de rijst over de borden - of in mooie kommen - en schep de boerenkoolcurry ernaast. Garneer met de pinda’s en wat koriander.

Tip
Ook erg lekker met stukjes zoete aardappel of pompoen.

Voedingswaarde
896 kcal/ 114 g koolhydraten / 33 g vet/ 28 g eiwit/ 18 g vezels

  Laden...