Boerenkoolcurry met rijst

met kikkererwten, paprika en pinda’s

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
300 gr biologische gesneden boerenkool
1 biologische ui
1 biologische paprika
200 ml biologische kokosmelk
200 gr biologische kikkererwten
130 gr biologische basmati volkorenrijst
30 gr biologische  gele currypasta
1 zakje biologische pinda's 

Zelf toevoegen
2 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat pinda’s

Curry komt van origine uit India. Vaak worden er diverse kruiden, specerijen en pepers toegevoegd aan het gerecht. In India wordt de curry op heel veel verschillende manieren bereid. Zo zijn er niet alleen currygerechten met rode maar ook met groene en gele pepers. Vandaag eten we de curry met een gele currypasta. Een heerlijk romig en vullend gerecht met kokosmelk, rijst, boerenkool en pinda’s.      

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  2. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui circa 3 minuten.
  3. Was ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Voeg de currypasta en de paprika toe aan de ui en bak op middelhoog vuur 5 minuten.
  4. Voeg nu beetje bij beetje de boerenkool toe, tot deze geslonken en goed gemengd is met de currypasta.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken, giet de rijst af en voeg beide toe aan de curry. Hussel en roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de kokosmelk toe aan de curry. Laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig.
  6. Schep de boerenkoolcurry op en garneer deze met de pinda’s. 

Tip: Ook lekker met stukjes zoete aardappel of pompoen!

Voedingswaarde per portie
842 kcal/ 85 gr koolhydraten/ 39 gr vet/ 29 gr eiwit/ 20 gr vezels 

  Laden...