Boerenkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel

met gele curry en pinda’s

  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten 
300 gr biologische gesneden boerenkool
1 biologische ui                              
1 biologische paprika                                  
500 gr biologische zoete aardappel                           
200 gr biologische kikkererwten                               
200 ml biologische kokosmelk                      
1 zakje biologische gele curry pasta                          
1 zakje biologische pinda's

Zelf toevoegen
2 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat pinda’s

Curry komt van origine uit India. Vaak worden er diverse kruiden, specerijen en pepers toegevoegd aan het gerecht. In India wordt de curry op heel veel verschillende manieren bereid. Zo bestaat deze niet alleen met rode maar ook met groene en gele pepers. Vandaag eten we de curry met een gele currypasta. Een heerlijk romig en vullend gerecht met kokosmelk, zoete aardappel, boerenkool en pinda’s.     

Bereiding

  1. Was, schil en snijd de zoete aardappel in stukken. Breng een pan met water aan de kook voor de zoete aardappel en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Prik regelmatig om te controleren of de aardappels gaar zijn.  
  2. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui circa 3 minuten.
  3. Was ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Voeg de currypasta en de paprika toe aan de ui en bak op middelhoog vuur 5 minuten.
  4. Voeg nu beetje bij beetje de boerenkool toe, tot deze geslonken en goed gemengd is met de currypasta.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken, giet de zoete aardappels af en voeg beide toe aan de curry. Hussel en roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de kokosmelk toe aan de curry. Laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig.
  6. Schep de boerenkoolcurry op en garneer deze met de pinda’s. 

Tip: Ook lekker met wat pompoen!

Voedingswaarde per portie
856 kcal/ 90 gr koolhydraten/ 38 gr vet/ 26 gr eiwit/ 25 gr vezels 

  Laden...