Bloemkooltaart met spinazie en ricotta

met gekleurde tomaatjes

  • 45 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
50 gr biologische babyspinazie
300 gr biologische tomaten
500 gr biologische bloemkool
1 biologische rode ui
125 gr biologische ricotta
1 biologische ei
50 gr biologische kaas

Zelf toevoegen 
1 el olie om in te bakken
Olijfolie van goede kwaliteit naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose).

Frank de Koning, de teler van onze Wild Wonders tomaten, vertelt dat de bio Wild Wonder tomaten een mix zijn van tien verschillende tomatenrassen. Met diverse bijzondere rassen van over de hele wereld! Frank: “Ze slaan overal geweldig aan en zijn een goede manier om het belang van biodiversiteit onder de aandacht te brengen.” Ze smaken lekker, zijn goed voor mens en natuur en zien er nog eens verrukkelijk uit ook! Heerlijk in combinatie met spinazie op deze plaattaart uit de oven. Eet smakelijk! 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en verkruimel deze fijn in een keukenmachine of rasp de bloemkool fijn met een rasp. Stoom de bloemkoolkruimels in 10-15 gaar.
  2. Pak een schone theedoek en leg in het midden de gegaarde bloemkoolkruimels neer. Vouw de theedoek om de bloemkoolkruimels heen dicht en wring het uit tot er geen vocht meer uit komt. Meng in een kom de bloemkool met de kaas en het ei tot een deeg. Deze kan vrij plakkerig zijn.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het bloemkooldeeg erover uit. Dit kan eventueel met de bolle kant van een lepel. Bak in de oven voor 15-20 minuten.
  4. Pel en snijd de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Was en snijd ondertussen de tomaatjes door de helft (of in vieren).
  5. Verhit een koekenpan en fruit hierin de rode ui en de knoflook. Bak de baby spinazie mee tot deze geslonken is.
  6. Haal het bloemkooldeeg uit de oven en besmeer met ricotta. Leg hier het spinazie en ui mengsel overheen en de gekleurde tomaatjes. Plaats in de oven voor 15 minuten tot de tomaatjes zacht zijn. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan.

Tip: Voeg wat pijnboompitjes of stukjes walnoot toe aan de plaattaart!

Voedingswaarde per portie
354 kcal/ 11 gr koolhydraten/ 25 gr vet/ 17 gr eiwit/ 8 gr vezels 

  Laden...