Bloemkoolrijst met Thaise gele curry

Met runderreepjes

  • 40 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten

1 ui
0,5 chinese kool 
75 gr taugé 
1 rode paprika 
1 boemkool 
200 gr runderreepjes
1 bakje Thaise currypasta on off spices 
1 pakje  Thaise kokosroom 

Zelf toevoegen 
1  el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en melk (lactose) 

Curry’s zijn lekkere, kruidige gerechten in romige sauzen met kokosmelk die veel voorkomen in Aziatische landen, zoals Thailand. Je hebt curry’s in heel veel varianten. Van heel pittig tot mild. De gele currypasta die wij gebruiken is de minst pittige van het stel. Bepaal zelf hoeveel currypasta je wilt gebruiken door telkens beetje bij beetje wat currypasta toe te voegen aan de kokosmelk.


Bereiding

  1. Verwijder de bladeren van de bloemkool en maal de bloemkool fijn in je keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst of couscous (of rasp de bloemkool met een rasp. Dit duurt dan uiteraard wat langer). Verwarm olie in een koekenpan op een middelhoog vuur en bak de bloemkoolrijst in circa 5 minuten gaar en lichtbruin. Zet opzij.
  2. Pel en snipper intussen de ui. Snijd de paprika open, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes. Verwijder de onderkant van de Chinese kool, snijd de Chinese kool in de lengte in vieren en snijd in smalle reepjes. Was onder de kraan. Was ook de taugé.
  3. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de ui samen met de runderreepjes, taugé en wat zout, maximaal 1 minuut op een hoog vuur (het vlees moet nog een tikje rood zijn en de taugé knapperig). Schep alles uit de pan en zet even opzij.
  4. Roerbak nu de rode paprika op een hoog vuur totdat deze bruin kleurt en doe bij de rijst. Roerbak de Chinese kool totdat deze begint te slinken (na 3-4 minuten).
  5. Verwarm ondertussen de kokosroom in een steelpannetje en voeg daar beetje bij beetje de Thaise gele currypasta aan toe. Blijf proeven totdat je de smaak goed vindt. Giet dan de curry bij de Chinese kool en schep alles goed door elkaar (de Chinese kool neutraliseert de smaak van de curry wat). Doe op het laatst het vlees, en taugé weer terug in de pan en verwarm kort.
  6. Serveer de Thaise gele curry met de bloemkool-paprikarijst. Garneer eventueel nog met wat extra taugé.

 

 Tip: Vind je het gerecht toch te pittig? Voeg dan een scheutje citroensap toe of wat zuivel zoals room, yoghurt of melk.  

Voedingswaarde

551 kcal/ 15 gr koolhydraten/ 36 gr vet/ 37 gr eiwit

  Laden...