Basilicum-pesto tortellini

Met prei, tomaat en mozzarella

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 feb – 1 maart

Biologische ingrediënten
300 gr biologische Prei
250 gr biologische Cherrytomaatjes
1 st biologische Mozzarella
200 gr biologische Verse tortellini
Verse biologische Basilicum naar smaak
Italiaanse biologische Kruiden naar smaak

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Ei, gluten (tarwe), lactose (melk)

Tortellini is een pastasoort met verschillende soorten vullingen. Bij de verse tortellini van vandaag wordt een vulling van verse kaas en basilicum-pesto gebruikt. De term pesto is afgeleid van het Italiaanse woord pestare, dat fijngemalen betekent. Wist je dat door de ronde vorm de tortellini’s ook wel ‘belly buttons’ worden genoemd?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie en wat Italiaanse kruiden. Bak ze ongeveer 20 minuten zacht en rimpelig in de oven.
  2. Snijd de prei in ringen en was deze grondig in een vergiet. Verhit olie in een koekenpan en bak de prei op een middelhoog vuur in 5 minuten zacht.
  3. Breng water met wat zout aan de kook en kook de tortellini zoals beschreven op de verpakking in 3 minuten gaar.
  4. Snijd ondertussen de mozzarella in kleine stukjes en hak de basilicum fijn (gebruik zoveel je lekker lijkt).
  5. Giet de tortellini af en schep het voorzichtig door de prei. Voeg de oventomaatjes en mozzarella toe en garneer het gerecht met verse basilicum. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat Italiaanse kruiden.

Tip
Dit gerecht is ook erg lekker met andere restjes groenten erbij.

Voedingswaarde
622 kcal/ 52 gr koolhydraten/ 35 gr vet/ 22 gr eiwit/ 6 gr vezels

  Laden...