Ballenparade met spruitjes

Peer, hazelnoten en brie

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
400 gr biologische spruitjes
500 gr biologische aardappels voorgegaard
1 biologische rode ui                   
125 gr biologische champignons
1 biologische peer
1 biologische knoflookteen
75 gr biologische hazelnoten
75 gr biologische mini brie

Zelf toevoegen
3 el bakolie
Snufje nootmuskaat
Zout en peper

Allergenen
Bevat melk (lactose) en noten

Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool en ze bevatten veel vitamine C. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook bakken, wokken, stoven of stomen. Wanneer je spruitjes kookt, moet je ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand. Wanneer je een scheutje melk meekookt, valt het met de spruitjeslucht wel mee. Vandaag gaan we de spruitjes beetgaar bakken en combineren we ze met champignons, aardappels, peer en brie.

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote spruitjes eventueel doormidden. Pel en snipper de ui fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Veeg de champignons schoon, verwijder en bewaar het steeltje en snijd de grote exemplaren doormidden. Was en snijd de peer in stukken. Snijd de brie in plakjes.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de spruitjes en champignons (ook de champignon steeltjes) toe en bak in 10 minuten op middelhoog vuur beetgaar en bruin. Schud de pan regelmatig. Proef en breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Schep de peer door de spruiten en dek af met de brie. Laat afgedekt zachtjes nagaren zodat de brie een beetje gaat smelten.
  3. Hak intussen de hazelnoten klein en rooster ze 5 minuten in een droge koekenpan. Strooi de geroosterde noten over het spruitenmengsel.
  4. Snijd de aardappels doormidden of in vieren. Verhit bakolie in een koekenpan en bak op een middelhoog vuur de aardappels bruin in 5-10 minuten (ze zijn al gaar).
  5. Serveer de gebakken aardappels met ernaast de spruiten met gesmolten brie en hazelnoten.

Tip:  Het is ook erg lekker om gebakken knoflookbroodkruim over de spruitjes te strooien.

Voedingswaarde per portie
785 kcal/ 60 gr koolhydraten/ 45 gr vet/ 24 gr eiwit/ 18 gr vezels

  Laden...