Andijviestamppot

Met saucijzen en rode ui

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 feb – 1 maart

Biologische ingrediënten
400 gr biologische Andijvie
600 gr biologische Kruimige aardappels
2 st biologische Rode ui
2 st biologische Saucijs

Zelf toevoegen
Peper en zout
100 ml Melk
25 gr Roomboter

Allergenen
Lactose (melk)

Stamppot is een heerlijk gerecht voor in de koude winterdagen. Door de andijvie niet te koken maar rauw te verwerken blijft de smaak en kleur mooi behouden. Deze andijviestamppot serveren wij met biologische saucijzen.

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Was de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 15 minuten gaar. Giet hierna de aardappels af en vang een deel van het kookvocht op.
  2. Verwarm de helft van de roomboter en bak hierin de saucijzen rondom bruin. Gebruik het liefst een vleestang om de saucijzen te draaien. Halveer ondertussen de uien, snijd in halve ringen en bak ze met de saucijzen mee. Zet het vuur laag en bak circa 10 minuten.
  3. Laat de gootsteen vollopen met koud water en was de andijviebladeren. Laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna in dunne reepjes. Laat de helft van de andijvie 5 minuten meekoken met de aardappels.
  4. Stamp de aardappels grof met een pureestamper en schenk wat melk (of kookvocht) erbij. Voeg de rest van de andijvie en de rest van de roomboter toe en schep alles goed door elkaar. Laat de andijvie met de deksel op de pan nog even slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de stamppot met de saucijzen en rode ui.

Tip
Schenk een beetje van het kookvocht bij de worstjes en uien voor een lekkere jus.

 Voedingswaarde
800 kcal/ 67 gr koolhydraten/ 44 gr vet/ 27 gr eiwit/ 10 gr vezels

  Laden...