Aardappeltortilla met fetakaas

en kool-wortelsalade

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
450 gr biologische kruimige aardappels         
1 biologische ui                  
1 biologische knoflookteen              
200 gr biologische kool-wortel salademix
4 biologische eieren           
100 gr biologische fetakaas                        
1 biologische appel                        
1 biologische krop lollo rosso sla

Zelf toevoegen
1 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen|
Bevat ei en melk (lactose)

De aardappeltortilla, op zijn Spaans tortilla de patatas, is een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Door heel Spanje heen wordt dit gerecht gegeten. Leuk om te weten is dat er in elke streek weer andere ingrediënten gebruikt worden in de tortilla. Zo gebruiken de mensen in Catalonië vaak aubergine en spinazie maar de bevolking van Castilië juist chorizo en paprika. Wist je dat de tortilla in sommige gevallen wel 10 centimeter dik kan zijn!

Bereiding

  1. Breng water met zout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm. Kook ze in 15 minuten gaar.
  2. Maak ondertussen de salade door de sla lollo rosso fijn te snijden. Doe in een saladekom samen met de kool-wortel salademix. Was en snijd de appel in stukken en doe bij de salade.
  3. Pel en snipper de ui fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg hierna de gekookte aardappels toe en bak mee voor 5 minuten.
  4. Klop de eieren los en giet over de aardappeltjes heen in de koekenpan. Snijd de fetakaas in blokjes en strooi over de tortilla heen. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  5. Laat de tortilla op laag vuur zachtjes stollen. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  6. Keer hierna de tortilla om door een groot bord op de koekenpan te leggen en het in zijn geheel om te keren. Laat daarna de tortilla in de pan glijden en bak deze kant nog 3 minuten.
  7. Serveer de aardappeltortilla met ernaast de kool-wortelsalade met appel. 

Tip: Experimenteer met kruiden en specerijen zoals paprikapoeder, chilipoeder en rozemarijn. 

Voedingswaarde per portie
628 kcal/ 50 gr koolhydraten/ 31 gr vet/ 32 gr eiwit/ 9 gr vezels 

  Laden...