Aardappeltortilla met chipolataworstjes

met wortel-mandarijnsalade

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
500 gr biologische kruimige aardappels
1 biologische ui
1 biologische knoflookteen
400 grbiologische worteltjes
4 biologische eieren
200 gr biologische Chipolata worstjes
1 biologische Satsuma mandarijn

Zelf toevoegen
2 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen

De aardappeltortilla, op zijn Spaans tortilla de patatas, is een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Door heel Spanje heen wordt dit gerecht gegeten. Leuk om te weten is dat er in elke streek weer andere ingrediënten gebruikt worden in de tortilla. Zo gebruiken de mensen in Catalonië vaak aubergine en spinazie maar de bevolking van Castilië juist chorizo en paprika. De tortilla kan in sommige gevallen wel 10 centimeter dik zijn!

Bereiding

  1. Breng water met zout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm. Kook ze in 15 minuten gaar.
  2. Maak ondertussen de salade door de worteltjes te raspen, de groene schil van de mandarijn te verwijderen en het vruchtvlees in stukjes te snijden. Ondanks de groene schil is dit een heerlijke zoete mandarijn. Mix de wortel en mandarijn in een saladekom.  
  3. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Snijd hierna de chipolataworstjes in stukjes en bak mee voor een paar minuten. Voeg hierna de gekookte aardappels toe en bak mee voor 5 minuten.
  4. Klop de eieren los en giet over de aardappeltjes heen in de koekenpan. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  5. Laat de tortilla op laag vuur zachtjes stollen. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  6. Keer hierna de tortilla om door een groot bord op de koekenpan te leggen en het in zijn geheel om te keren. Laat daarna de tortilla in de pan glijden en bak deze kant nog 3 minuten.
  7. Serveer de aardappeltortilla met ernaast de wortel-mandarijnsalade. 

Tip: Experimenteer met kruiden en specerijen zoals paprikapoeder, chilipoeder en rozemarijn. 

Voedingswaarde per portie
635 kcal/ 46 gr koolhydraten/ 37 gr vet/ 26 gr eiwit/ 8 gr vezels 

  Laden...