Aziatische crispy koolsalade (warm of koud) tofu en pindadressing
4,0
691 kcal
275 g groente
Deze salade is een grote bekende is Azie, daar wordt hij zonder noodles gegeten en is het meer een bijgerecht. Maar de crispy kool is een goddelijk gegeven die je een keertje wilt proberen, aangevuld met veel smaken zoals rode peper, gember en koriander. Een echt feestje voor jouw mond! Let op: de noodles krijgen een blauwe kleur vanwege de rode kool die zijn kleur afgeeft.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Eet je de salade koud, spoel dan daarna de noodles koud onder de kraan. Anders kun je ze warm verwerken met de groente.
- Snijd de tofu in blokjes en dep droog. Verwarm de helft van de olie in een brede bakpan. Bak eerst de tofu op een hoog vuur krokant en breng op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en laat uitlekken.
- Snijd intussen de onderkant van de paksoi, was en snijd klein. Houd het groene blad apart van de witte stronk. Snijd de rode peper klein. Schil en rasp de gember. Roerbak de gember, de helft van de rode peper en het witte deel van de paksoi 2 minuten op een hoog vuur in de pan van de tofu. Voeg de rode kool en het groene paksoiblad toe en roerbak nog eens 2-3 minuten mee. De groenten mag nog lekker knapperig zijn.
- Snijd de koriander klein. Pel de knoflook. Vijzel of maal de pinda's samen met de knoflook, de helft van de koriander, de overgebleven rode peper in een hakmolen of vijzel. Voeg de olie, ketjap en azijn toe en maak hier een grove saus/dressing van.
- Schep de noodles, groenten en tofu door elkaar en breng op smaak met de overgebleven koriander en de pindadressing. Hussel alles lekker door elkaar.
TIP
Officieel doen ze hier vissaus bij, maar een heel flesje hiervan erbij stoppen is ook een beetje overdreven. Maar heb je een beetje vissaus in huis of miso als je vegan bent, is dat heerlijk om toe te voegen aan dit recept. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
- 200 g Tofu naturelHerkomst: Prolaterre
- 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
- 1 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
- 200 g Gesneden rode koolHerkomst: de Lepelaar
- 1 st Verse korianderHerkomst: Herbio
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
- 2 el (Sesam) olie
- 1 el Ketjap
- 2 el (Rijst) azijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -17%
Groente+ 118%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -82%
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Vegetarisch, Variatie, Seizoen, Afvallen, Vegan, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie691 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker7 g
Vet30 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit34 g
Vezels8 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Sojabonen
Pinda's
Vergelijkbare recepten
686 kcal
340 g groente
Vegetarisch, Vegan, 9 maanden, Gezin, Lactosevrij, Seizoen, Lekker snel, Variatie
684 kcal
330 g groente
Vegan, Eiwitrijk, Vegetarisch, Lekker snel, Seizoen, Lactosevrij
656 kcal
300 g groente
Glutenvrij, Seizoen, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Lekker snel
870 kcal
275 g groente
Lekker snel, Lactosevrij, Glutenvrij, Vegetarisch, Gezin, Variatie, Eiwitrijk, Vegan
731 kcal
220 g groente
Lactosevrij, 9 maanden, Seizoen, Gezin, Eiwitrijk, Lekker snel, Variatie, Glutenvrij
857 kcal
250 g groente
Vegan, Vegetarisch, Lactosevrij, Seizoen, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Glutenvrij
618 kcal
270 g groente
9 maanden, Lactosevrij, Seizoen, Glutenvrij, Lekker snel, Gezin, Eiwitrijk, Variatie, Afvallen