Gebakken kabeljauw met een stoofje van witte bonen tomaat, courgette en venkel
3,7
635 kcal
360 g groente
Een heerlijk stoofje met venkel, aardappel, tomaat en courgette. In combinatie met de kabeljauw, basilicum en witte bonen is dit echt fantastisch. Even alle groente snijden, maar voor de rest laat je alles lekker stoven terwijl je wacht. Dit recept is in samenwerking met Frank Fol de Groentekok®
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de aardappels en snijd klein. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 15 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitstomen. Bereid de bouillon.
- Pel de ui en snijd in partjes. Was de venkel en courgette en snijd klein. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak de ui, venkel en courgette 2-3 minuten op een hoog vuur. Schenk de bouillon erbij en laat 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen.
- Was de tomaat en snijd klein. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Voeg de tomaat, witte bonen, de helft van de basilicum en de gekookte aardappels toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar, breng op smaak met zout en peper.
- Leg als laatste de kabeljauw bovenop de groenten en laat deze (afgedekt) in enkele minuten gaar worden. Druppel wat olijfolie over de vis, kruid met zout en peper en werk af met de overgebleven basilicum.
TIP
Natuurlijk kun je de vis ook apart bakken en bij de stoof serveren.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
- 1 st CourgetteHerkomst: Lukassen
- 1 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
- 200 g Witte bonenHerkomst: Your organic nature
- 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
- 200 g KabeljauwfiletHerkomst: fish and more
- 200 ml Bouillon
- 3 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -7%
Groente+ 186%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -51%
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Seizoen, Afvallen, Lactosevrij, Eiwitrijk, Specials, Variatie, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie635 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker17 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit33 g
Vezels15 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten
Vergelijkbare recepten
600 kcal
480 g groente
Lactosevrij, Vegetarisch, Variatie, Vegan, Afvallen, 9 maanden, Seizoen, Glutenvrij, Gezin
731 kcal
280 g groente
Eiwitrijk, Glutenvrij, Variatie, Gezin, 9 maanden, Seizoen
735 kcal
300 g groente
9 maanden, Seizoen, Glutenvrij, Vegetarisch, Variatie
656 kcal
300 g groente
Glutenvrij, Seizoen, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Lekker snel